Wedstrijd Made

Met was kleine aanpassingen aan het frame en de bandenspanning was de hoop dat er in Made een stabiele run kon worden gemaakt. Tijdens het Powerweekend dat op vrijdagavond begint en tegen zondagavond eindigt komt op drie banen naast elkaar bijna alles aan de start wat reglementair voor een sleepwagen kan verschijnen. Als één van de meer dan 500 deelnemers mocht de Backdraft zaterdags aan het eind van de middag aan de start komen in een klasse met 20 tractoren waaronder een aantal machines uit de rest van Europa want de wedstrijd telde ook mee voor de Eurocup competitie. 

Vooraf werd in het rennerskwartier samen met de teamleden van de ‘grote zus’ Road Runner nog even de nieuwe teamkleding uitgepakt, bekeken, gepast en geshowd. Beide teams zullen in het vervolg in dezelfde zwart-oranje kledingstijl op de diverse wedstrijden te vinden zijn.

Terug naar de baan, want daar moest het allemaal toch gebeuren. De run was redelijk maar zeker ook niet meer dan dat, vooral tegen het eind werd de tractor toch weer onstuimig. Door de zware afstelling van de sleepwagen was de afstand ook niet om over naar huis (aan de andere kant van Brabant) te schrijven, maar vooral het gedrag van de tractor leverde geen blije gezichten op. Uiteraard werd er nog wel genoten van de rest van het grootste evenement, maar het was wel duidelijk dat de echte oplossing nog steeds niet gevonden was. Uiteindelijk dus op weg dwars door Noord-Brabant naar de thuisbasis voor de nodige porties onderhoud en denkwerk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0