Wedstrijd Cadzand

Na de geweldige opsteker met de mooie run op de Beachpull was het een week later tijd voor hopelijk een goed vervolg vlak achter de Zeeuwse duinen in Cadzand. Aan John was te kennen gegeven dat er niets veranderd mocht worden aan de tractor… en dat was dus ook niet gebeurd. In verband met de mogelijke vakantiedrukte lekker op tijd vertrokken en doordat de drukte meeviel lekker op tijd aan gekomen op het wedstrijdterrein. Een klein technisch mankement kwam aan het licht bij het opzetten van de tent, bijna vanzelfsprekend kon dit vrij snel worden opgelost en in de hoop dat dit het enige technische probleem van de dag zou gaan worden kon alles op zijn plek worden gezet en aan de koffie worden begonnen. Mét een kleine traktatie vanwege de verjaardag van Bertie…

Ondanks de forse regenval van de voorgaande week lag het terrein er opvallend droog bij, helaas was de baan wel aan de vochtige kant. In de voorafgaande klasses bleek dit af en toe een uitdaging, dit gold ook voor onze klasse. Al ingesnoerd op de stoel bedacht John dat er misschien toch nog iets veranderd zou mogen worden aan de tractor maar ja, wie weet zou er dan in de haast per ongeluk iets verkeerd veranderd worden dus daar werd toch maar van afgezien. Bij de start pakte de Meteor weer prima op, maar de banden pakten ook prima grip… Niets mis mee normaal gesproken maar de Backdraft nam wel een voorbeeld aan een aantal concullega deelnemers en na een paar bokkesprongen kwam de machine tot stilstand, met een paar voorwielen die het spoor bijster waren. Achteraf gezien had er misschien toch iets moeten worden veranderd maar achteraf…. Afijn, zoals het nu lijkt slechts een klein beetje sleutelwerk en in ieder geval een paar weken rust, de volgende wedstrijd is pas op de eerste zaterdag van augustus, dan gaat de reis naar de Achterhoek voor de 34e editie van Tractor Pulling Lochem. Je komt nog eens ergens…

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0