Wedstrijd Montfort

Afgezien van het reguliere onderhoud is de week na Lochem niet veel gebeurd aan de tractor, waardoor de tractor voor Montfoort eigenlijk net zo de aanhanger in kon als dat die er een paar dagen eerder uit was gekomen.. Het lijkt zo wel simpeler dan het is natuurlijk… In Montfoort was de eerste uitdaging om het rennerskwartier in te komen, de regen die ’s morgens was gevallen had niet veel goed gedaan. Met een vierwiel aangedreven Ford tractor voor de voorwiel aangedreven Ford bus (met aanhanger!) lukt het gelukkig zonder al te veel problemen. Nadat het team (en enkele bezoekers) van de koffie/thee en cake hadden genoten was er nog ruim de tijd voordat de Backdraft in actie moest komen. Voordat de mini unlimiteds aan de beurt waren werden er op dezelfde baan nog 3 Farm Stock klassen gereden, bovendien begon de wedstrijd een uur een uur later dan gepland door de eerder genoemde neerslag.

En ja, misschien komt het bekend voor, maar net als een week eerder in Lochem was de run ook nu weer prima. Zij het dat de machine nu aan het eind niet onrustig was..... Wel waren de banden achteraf gezien toch wat te moddering, wat de grip in het begin van de run niet ten goede kwam. Maar verder, gewoon lekker stabiel rechtuit de baan over, motor lopend als een naaimachientje maar dan met iets meer pk's gelukkig. De Meteor wil wel, de rest van de tractor kan het aan nu, nu werken aan de meters op de baan. Maar eerst weer even een aantal weken rust (waarin misschien weer ideeën naar boven komen...) Pas op 16 september moet er nog één keer aangehaakt worden in Alphen (in Brabant voor de duidelijkheid!!). 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0