Wedstrijd Alphen

Afgelopen zaterdag 16 september was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarvoor kon het team binnen de Brabantse grenzen blijven, plaats van handeling was Alphen. De weersverwachting was onzeker, pluspunt was in ieder geval dat het terrein er ondanks de vele regen van de dagen er voor nog heel goed bij lag. De organisatie had overigens wel besloten om de wedstrijd op de vrijdagavond af te gelasten.

Niet al te lang nadat het team een goed plekje had gevonden aan het eind van de oprijlaan van rijplaten kwam ook ‘grote zus’ Road Runner aan op ‘haar thuiswedstrijd’. Helaas zou zij slechts met 1 draaiende Meteor (i.p.v. 2) aan de start kunnen komen, maar eenmaal op de baan bleek de run hoe dan ook veelbelovend!

Uiteraard moest de Backdraft het standaard met de ene Meteor doen, in de hoop dat het seizoen met een mooie run kon worden afgesloten. En..  dat is gelukt! De sleepwagen stond best zwaar afgesteld want in verband met de mogelijke regen werd er gereden met het floating finish systeem. Maar, de tractor ging al snel mooi in balans de baan over, weliswaar een klein beetje in onbalans op de achterbanden maar dat mocht de pret niet drukken. De duim van John bleef tijdens het hele stuk terug slepen langs de baan overtuigend omhoog, gelukkig nog net kort genoeg om geen kramp te krijgen….

Nu mag de Backdraft weer gaan overwinteren in de werkplaats, natuurlijk zal er het gebruikelijke onderhoud aan de motor en de rest van de machine worden gedaan. En daarnaast zijn er wel weer wat plannen voor het volgende seizoen en zullen er hoogstwaarschijnlijk ook nog wel nieuwe plannen ontstaan…. Wordt vervolgd………..

Reactie schrijven

Commentaren: 0