Oudenhoorn

In de week na Made is er het nodige gesleuteld om de opgelopen schade van de wilde run te herstellen en is er gebrainstormd hoe nog zo’n run voorkomen kon worden. Met de nodige ideeën in het achterhoofd en de tractor in de aanhanger was het op zaterdagmorgen tijd om naar de Zuid-Hollandse eilanden te vertrekken. De wedstrijd begon pas om 16 uur, maar de Mini Unlimiteds stond al wel als 2e klasse op het programma en de eerste klasse, de Light Two Wheel Drives is helaas nog maar een kleine klasse. Plus dat er dan nog genoeg tijd is om rustig uit te pakken, bij te kletsen, etc. De baan was behoorlijk uitdagend zoals dat heet maar dat was voor iedereen hetzelfde. De run was in ieder geval een heel stuk rustiger dan die van Made. Niet dat er niets gebeurde, integendeel, de motor liep perfect, de banden hadden grip maar de bokkensprongen bleven gelukkig uit. En met een afstand van achter in de 57 meter was dat zeker een goed resultaat waarmee we weer verder kunnen, letterlijk en figuurlijk.

 

De volgende dag werd er twee man/vrouw sterk ook nog een bezoekje gebracht aan de wedstrijd in Hoeven waar ‘grote zus’ Road Runner na veel denk- en sleutelwerk en nog meer sleutelwerk en nog meer sleutelwerk.. eindelijk op de baan zou komen met twee draaiende twin-turbo Meteors. En jawel! Er werd een mooie run neergezet waarmee ook deze vooruit kwam en verder kan! Opluchting en blijdschap alom!

 

De volgende wedstrijd voor de Backdraft is op de eerste zaterdag van juli in het Drentse Eext, de thuiswedstrijd voor concullega Beverol Exception. Eerst in ieder geval nog een vrij weekend maar tussendoor natuurlijk ook de nodige uurtjes aan onderhoud en het bijwerken van verbeterpuntjes. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0