Made

Helaas…dat woord vat het optreden in Made ongeveer samen.. De wedstrijd als geheel was groots, met 3 dagen tractor pulling op 3 banen naast elkaar de allergrootste wedstrijd van Europa. Dit jaar voor de 25e keer, met bezoekers uit Europa en zelfs uit de Verenigde Staten. En naast van alles van standaard tractoren tot de aller zwaarste Modifieds uit Nederland en Europa ook een aantal demo’s van een icoon uit de VS, de met 4 turbines uitgeruste The General. Helaas kon Backdraft zich tussen al dit geweld en voor de ogen van een enorm aantal toeschouwers niet van de gehoopte ‘allergoeiste’ kant laten zien. De nieuwe banden die waren gemonteerd boden weliswaar de gehoopte extra grip maar dit samen met een baan die ook veel grip bood bleek geen succesvolle combinatie. Waar de tractor de vorige wedstrijd mooi over de baan ging werd het nu een hele onstuimige run met ook nog schade tot gevolg. Zo raakte niet alleen de voorwielophanging beschadigd, ook de afscherming van één van de turbo’s kreeg een tik en de bewuste turbo moet ook nog even worden nagekeken. En natuurlijk moet er even worden uitgedokterd wat er misschien nog met de achterbanden moet/kan gebeuren om ze beter te laten werken (of iets minder, het is maar net hoe je het bekijkt..). En dat in een paar avonden tijd want komende zaterdag staat de volgende wedstrijd in Oudenhoorn op de kalender.

 

 

En dan moet er als het even kan ook nog een handje geholpen worden bij de grote zus want bij Road Runner brak er vlak voor de wedstrijd in Made een nokkenas in een van hun Meteors. En die moet als het even kan komende vrijdagavond al op de baan komen in IJzendoorn en daarna op zondag in Hoeven… Dus…voorlopig weer geen kans dat iemand zich gaat vervelen! Da hedde wellus…   

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0