Eext

Een bekende uitspraak “Je moet wat over hebben voor de sport”, dat gold zeker afgelopen zaterdag. De eerste zaterdag van juli is traditioneel de wedstrijd in Eext en voor hen die het niet weten, dat is vanuit Brabant bij Assen rechtsaf, daarna is het nog maar 20 km. Maar eer dat je vanuit Veghel bij Assen bent en als het dan ook nog een ‘ouderwetse’ dagwedstrijd is en je als 2e klasse op het programma staat.. dan wordt het heel vroeg vertrekken. Afijn, je komt nog eens ergens en aan de andere kant is het ook voor een van onze naaste ‘concurrenten’ Exception hun thuiswedstrijd, de enige in het noorden waarvoor zij nu eens slechts zo’n 25 km moesten rijden.

 

 

Eenmaal in Eext was het even wennen aan de nieuwe opzet, waar voorheen altijd het rennerskwartier vlak naast de baan lag was dit nu op het sportterrein buiten het eigenlijke wedstrijdterrein. De Backdraft moest als laatste in de klasse van in totaal 13 deelnemers aanhaken. Met de Meteor die weer (ondertussen ouderwets) goed oppakte was de start prima, alleen ging de tractor toch langzaam naar de rechterkant van de baan. Toen John heel voorzichtig de linker rem aantikte om de machine van die kant van de baan weg te krijgen bleek dat helaas toch iets teveel voor de tractor, meteen begon die te bokken waarop er helaas niets anders op zat dan het gas dicht te doen. Niet het resultaat waarvoor we naar het noorden zijn gegaan, maar gelukkig verder zonder schade weer in kunnen laden om weer aan de reis naar Brabant te kunnen beginnen. De reis even in zuid-Drenthe onderbroken bij ons Drents teamlid Tiemo thuis voor een barbecue en andere versnaperingen. En ergens in de loop van de avond ergens in oost-Brabant weer de thuisbasis bereikt. De komende week het gebruikelijke onderhoud plegen en ook maar weer wat brainstormen wat er mogelijk toch nog weer verbeterd zou kunnen worden. De volgende wedstrijd is alweer komende zaterdag, halverwege Nederland deze keer, tijdens de Beachpull in Putten. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0