Alphen

8 September, de laatste wedstrijd van het seizoen in Alphen, in het westen van ons eigen Brabant. In één woord samengevat: Jawel!!!  Na eigenlijk een hele seizoen tobben met de nieuwe banden, veel onstabiele runs, kleine zaken aanpassen in bandendruk (en dat dus in honderdsten bars…), trekhaakhoogtes (in millimeters) en allerlei andere zaken proberen te bedenken waarin mogelijk oplossingen zouden kunnen liggen…. was het hopen dat op de zo-goed-als-thuis-wedstrijd toch nog eens mocht gaan lukken om met weer wat kleine aanpassingen eens een stabiele run neer te zetten. Het was in Alphen dus de laatste competitiewedstrijd maar tegelijk de eerste wedstrijd voor de nieuwe No Mercy 3.0 sleepwagen. Dit nieuwe stukje ‘speelgoed’ geïmporteerd uit de VS was nodig omdat de goede oude No Mercy steeds meer moeite kreeg om de grote vermogens van de top te beteugelen. Tegelijk was het de verwachting dat de sleepwagen de tractoren met minder vermogen (waaronder de Backdraft) mooiere, langere runs kon laten maken, met minder grote verschillen met de top qua afstand. Nou ja, dat verhaal bleek te kloppen. En dan bleek het verhaal met de aanpassingen aan de Backdraft ook nog eens te kloppen! Rond de klok van 20.30 mocht John aanhaken en op het gas. Net als bij voorgaande runs wachtte hij eigenlijk op het moment dat de tractor weer onstabiel zou gaan worden…maar dat moment kwam maar niet! En dan werd ondertussen ook nog eens het 80 meter bord voorbij gereden! Om uiteindelijk op iets meer dan 86 meter te stranden. De verste afstand van het seizoen met een mooie stabiele run. Jawel!! Jawel!!!

 

En dat dan ook voor de nieuwe sleepwagen waar we zeker ook met zijn allen mee vooruit kunnen. Tot het punt dat zij ons steeds stilzetten natuurlijk….

 

Al met al een heel erg mooie afsluiting van een niet zo lekker seizoen. Maar in ieder geval heul blij dat alles nu dus lijkt te kloppen!! En met vertrouwen de winterstop in. Het brainstormen zal uiteraard blijven plaatsvinden, maar eventjes met iets minder stormkracht misschien…. Wordt vervolgd………

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0