· 

Langedijk 2019

Langedijk, 10 mei, de eerste wedstrijd. Kort samengevat: een heel eind gereden en te weinig afstand…. Iets uitgebreider: Het Noord-Hollandse Langedijk stond voor het team voor het eerst op de wedstrijdkalender en het is vanuit de thuisbasis wel een van de verste wedstrijden. Mooi op tijd vertrokken, vol goede moed, onder andere na de mooie run op de wedstrijd in Zwolle. En mooi op tijd aangekomen op het wedstrijdterrein in Langedijk, sterker nog, we waren één van de eersten en mocht iemand ons later toch nog zoeken, we stond aan de voet van een grote rode bouwkraan… De hele klasse werd mooi op een rij in het rennerskwartier neergezet waarbij wij als directe buren het Top Dog team kregen. Er was wat prettige verwarring  toen hun trouwe herdershond er even voor koos om niet naast de eigen V8 tractor maar lekker rustig naast de Backdraft te gaan liggen….. Uiteraard verder net zoals altijd rustig voorbereid voor de wedstrijd, beetje bijpraten, beetje rondneuzen….

 

En ja, dan de wedstrijd. We stonden als tweede op de startlijst en de eerste run was meteen niet lekker, de baan was toch wat droger dan we eerst hadden ingeschat, daardoor was de grip niet wat we verwacht hadden. We besloten 6 plaatsen op te schuiven en met een andere bandenspanning het nog maar eens te proberen. Maar helaas, ook die run bracht niet het gewenste resultaat, de grip was er zeker maar op het moment dat de voet van de sleepwagen naar beneden ging werd de tractor onstabiel. Het gas maar dichtgedaan om de tractor in ieder geval binnen de lijnen te houden en ja, helaas dus geen grote afstand…. Afijn, met deze run in het achterhoofd en onder andere ook een bezoek aan de wedstrijd in Fuchtorf (waar anderen ook wat onrustige runs hadden) zijn er meteen ook wat ideeën ontstaan om de tractor aan te passen en de stabiliteit er weer in te krijgen. Het eerste sleutelwerk heeft ondertussen al weer plaatsgevonden, al hebben we nog wel een paar weken de tijd tot de volgende wedstrijd. Op 8 juni mogen we weer naar Stroe toe waar we als het goed is als tweede klasse in de loop van de middag op de baan mogen komen.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0