· 

Stroe 2019

Eens kijken, hoe valt de wedstrijd in Stroe het best samen te vatten….in ieder geval is ‘onstuimig’ van toepassing en… Ja!!

 

Onstuimig was deze keer gelukkig niet van toepassing op de run van de Backdraft, dat is alvast één pluspunt!

Minpunt was wel een beetje dat onstuimig van toepassing was voor het weer en dan vooral de wind, die was meer dan krachtig genoeg en dat samen met nog een paar regenbuien. Mooi op tijd aangekomen in Stroe werd de hele klasse bij elkaar in het rennerskwartier geplaatst, dit jaar iets meer op loopafstand van de tribunes.

 

Met de wind was in ieder geval het geen optie om de tent op te zetten, dus dan maar in de gewone buitenlucht genoten van koffie samen met een kleine traktatie aangezien Anneke, echtgenote van Tiemo, net jarig was geweest. En uiteraard weer bijgepraat over van alles en nog wat met deze en gene...

 

De Mini Unlimiteds stond als tweede op het programma na de Modifieds waarin redelijk wat deelnemers moeite had om de machine binnen de baan te houden. Gelukkig viel het in onze klasse mee, de meesten gingen in stijl de baan over. Er was nog even een

regenpauze en als allerlaatste mochten wij de baan op. Met net als in Langedijk redelijk hoog gespannen verwachtingen, maar gelukkig kwamen die verwachtingen deze keer wél uit. Na Langedijk is er het nodige aangepast in de aandrijflijn in de hoop dat daarmee de Backdraft stabieler zou blijven en ja!! Het werkte! Met het gas goed gedoseerd weg kunnen rijden en helemaal zonder rare bokkesprongen of wat dan ook een machtig mooie run neergezet!!!

 

Jawel, de Backdraft is back!

 

Blijdschap in de dan veel te krappe rolkooi en blijdschap in een ruime cirkel er omheen! De puzzelstukjes van de afgelopen weken

vielen op hun plaats. Dit geeft in ieder geval weer veel vertrouwen voor de zo-goed-als-thuiswedstrijd komende zaterdag in Made.

 

Na de klasse kregen we van Diederick van den Ende nog een heel erg fraaie tekening overhandigd van de Backdraft! Hij was samen met zijn goede vriend Gert Gerritsen in Stroe. Van Gert’s helaas veel te vroeg overleden zoon Matthias hadden we in het verleden al eens een fraaie tekening gekregen van de tractor, sowieso al heel waardevol op zich. Diederick had zijn talent nu nog maar eens losgelaten en kwam dus samen met Gert een kunststukje aanbieden. Met alles wat er achter de schermen afspeelt een bijzonder deel van wat de hobby zo geweldig mooi maakt!

 

De komende paar dagen uiteraard de nodige uurtjes besteden aan het onderhoud van de tractor om op het grootste evenement op de kalender ons beste Brabantse beentje voor te zetten.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0