· 

Made 2019

Made 2019, tja.......

 

Was het vorige week nog een luid 'Ja", afgelopen zaterdag varieerde het tussen 'Nou ja...' en 'Geweldig', het eerste gold voor de Backdraft zelf, het tweede voor alles er omheen.

 

Made is de allergrootste wedstrijd in Europa en dat in ons eigen Brabant. En daar wil je zeker zo goed mogelijk presteren. En wordt het wel lastig als je er vlak voor het wedstrijdterrein achter komt dat de datalogger en camera's nog thuis aan de andere kant van de provincie ligt...

Even op en neer rijden was geen optie, daarvoor is Brabant toch echt te groot. Dus dan maar gewoon de baan op en hopelijk daarna met een goede run maar zonder verdere echte gegevens van de motor weer naar Veghel.

 

Vooraf moest er nog wel iets anders waardevols gebeuren. Een goede Britse vriende van het team, Marc Gass-Brown, overleed in januari 2018, vorig jaar reden we in Made met zijn initialen op de spatborden, ietwat geïmproviseerd met tape opgeplakt. Nu waren er mooiere stikkers geplakt en deze hebben we in het rennerskwartier door twee andere vrienden op de spatborden laten plakken. Geweldig, mooi dat het zo kan!!

 

Over de run kan dan wel 'Nou ja...' worden gebruikt. Er lagen drie mooie banen waarvan wij er eentje mochten gebruiken..... en daar hadden we toch te weinig aan en helaas niet qua lengte....

Na de mooie run in Stoe was er heel weinig veranderd, de trekhaak een klein tije verlaagd, geen schokkende zaken.

De motor pakte weer prima op, de neus ging mooi omhoog en langzaam maar zeker trok de tractor naar rechts....

Om te proberen de machine weer in het goede spoor te krijgen werd er rustig geremd om niet meteen het 'vermogen weg te remmen'  oen toch naar links te raken, maar helaas, uiteindelijk kwam de tractor toch rechs buiten de baan.

Dus geen geweldige run, als we niet buiten de baan hadden gereden zeer zeker wel, geen data, maar wel een goed gevoel over hoe de tractor op zicht presteerde. En ach, Made is op zich zo'n enorm evenement waar zoveel te zien en te beleven is dat alleen daar al aanwezig zijn een beloning op zich is. 

 

Uiteraard worde de week nar de wedstrijd wel weer volop benut om komende zaterdag in Oudenhoorn weer een goede prestatie neer te zetten. En zal er zeker een 'niet vergeten lijstje' worden gemaakt......

Reactie schrijven

Commentaren: 0