· 

Putten & Cadzand 2019

Weer even een update na een twee wedstrijden met iets meer dan gemiddeld werk tussendoor….

 

Het verhaal begint met de Beachpull op de tweede zaterdag van juli, met niet bepaald een mooi resultaat…..

 

Vol goede moed vertrokken vanuit Brabant voor het jaarlijkse teamuitstapje naar het strand van Putten, deze keer wel zonder Marcel die andere verplichtingen had. Na de mooie runs van de laatste wedstrijden zou het allemaal toch wel goed moeten komen, het was ook nog eens een Eurocupwedstrijd met een aardige buitenlandse inbreng dus. Een goed plekje gekregen op het terrein, vlak achter de tribune, met vervolgens aardig wat aanloop, onder andere van sponsor Remco Nauta, en dat alles uiteraard met koffie en grootmoeders cake.

Nog wel wat regen vlak voor aanvang maar verder waren de vooruitzichten qua weer wel goed.

Onze klasse zou pas als derde op de baan komen dus wat dat betreft hadden we nog ruim te tijd. En wij stonden dan ook nog eens als laatste van de 22 deelnemers op de startlijst. Tiemo mocht voor de gelegenheid ook nog als reserve teamlid fungeren bij onze Meteor concullega’s van The Challenger. Tijdens de klasse begon het helaas zachtjes te regenen en ging zelfs even het zeil over de baan. De baan leek aardig uitdagend, best wel goed maar met zeker een start die voor een aantal iets te veel uitdaging bleek. Toeval of niet waren dat wel vooral de buitenlandse deelnemers. Uitzondering was de Noorse Blower Power die vervolgens ook nog eens de wedstrijd wist te winnen met de enige full pull. Gelet op onze echte concurrenten zou een mooie run van rond de 80 meter voor ons gewoon heel goed zijn. En dat werd het eh, niet…  

En dat lag deze keer niet aan de tractor maar aan de man achter de gashendel….

Met de uitdagende start was het even zoeken naar de juiste grip onder de achterbanden en daarbij werd even van het gas gegaan en te abrupt weer terug op het gas….. met als gevolg even teveel druk op het inlaatspruitstuk die daardoor meteen open klapte (duidelijk te zien op het onboard filmpje). Heel erg stevig balen op de bok!!

 

Ech nie goe nie!!

 

Afijn, de wedstrijd verder nog maar afgekeken (als je toch een dagje naar het strand gaat er meteen maar gebruik van maken…) en vervolgens wel meteen terug naar het Brabantse land.

Op zondag zo snel mogelijk begonnen met demonteren en repareren.  Waarbij we gelukkig weer gebruik konden maken van de faciliteiten van Stork en van het vakmanschap van Henry van Uden die het inlaatspruitstuk weer mooi dicht heeft weten te lassen! Daarnaast ook nog de rest van de motor gecontroleerd waarbij nog een klein stukje los metaal boven een van de kleppen werd gevonden en met wat improviseren zónder demonteren kon worden verwijderd. Met alle medewerking en teamwork kon er gelukkig op woensdagavond al weer worden gestart en daarbij bleek alles in orde. Machtig mooi! En daarmee nog even een paar dagen relatieve rust tot de wedstrijd in Cadzand op zaterdag.

 

Met voltallig team in de combi (bus plus aanhanger) en teamlid Tiemo en wederhelft in hun eigen Boessie er achteraan in een bescheiden konvooi vertrokken richting Zeeuws-Vlaamse kust voor de middag-/avondwedstrijd op steenworp afstand van de duinen van Cadzand. In de weersverwachting was sprake van mogelijk zware onweersbuien, gelukkig wel met opklaringen later vanuit het westen…en laten we toevallig net in het uiterste westen de wedstrijd hebben…. Op het terrein bleek het al aardig geregend te hebben maar zonder al te veel problemen. Geïnstalleerd op een mooi plekje, alles uitgepakt en natuurlijk snel aan koffie/thee/cake en dergelijke begonnen. Voor aanvang van de wedstrijd zelf nog wel een hevige hoosbui met daarna bleef het gelukkig droog. Onze klasse stond als tweede op het programma en ja, er bleek een tricky baantje te liggen die wel de nodige grip bood. Na de start ging de neus van de tractor vrij snel omhoog  

 

Geen daverende run qua afstand misschien, maar na alle inspanningen van de voorgaande week toch tevreden. En ach, we hebben een aantal concullega’s qua uitslag achter ons gelaten, dus ook wat dat betreft zeker de moeite waard. In het totaal bekeken, sleutelwerk plus wedstrijd een topprestatie. En dat telt ook!

 

Na alle hectiek nu in ieder geval twee weken tijd tot de volgende wedstrijd in Lochem. Relatieve rust….allemaal relatief.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0