· 

Lochem 2019

De eerste zaterdag van augustus was het traditioneel tijd voor de wedstrijd in Lochem. Net als de voorgaande wedstrijden weer met vertrouwen vertrokken uit Veghel, net als anders ook weer lekker op tijd vooral ook met het oog op een geplande tussenstop.

Want net als voorgaande jaren zijn we eerst het wedstrijdterrein voorbij gereden, waarbij we deze keer trouwens niet door ijverige medewerkers bij de weg enthousiast naar het terrein werden gedirigeerd (of ze hebben ons niet in de gaten gehad of ze misschien waren ze het al gewend..). Op weg dus naar de tussenstop even verderop, aangezien teamlid Niek zijn roots daar heeft liggen is het al jarenlang de gewoonte om vooraf even koffie te gaan drinken bij de familie. Quality time zoals ze dat noemen. En vervolgens dus ’terug’ naar het wedstrijdterrein voor hopelijk nog meer quality time.

 

Natuurlijk het altijd goede standaard gebeuren met bijpraten, bijgepraat worden, koffie of thee naar keuze, Oma’s cake, etc… Vooraf was er bij veel deelnemers nog wel even wat twijfel over de kwaliteit van baan, er was kort voor de wedstrijd besloten dat de Mini Unimiteds zouden worden verreden op ‘Baan 2’ in plaats van op de voor iedereen bekende ‘Baan 1’. Gelukkig bleek die twijfel onterecht en er zat veel grip in de baan. Eigenlijk allemaal goede runs voor alle deelnemers… en ook voor ons! Aardig wat full pulls voor een serie concullega’s en bijna 79 meter voor ons. Maar dik tevreden, wel een groot deel van de run geremd, dus die doet het in ieder geval én de motor deed het ook! Met alle grip had de trekhaak iets lager gemogen want de tractor tilde de neus aardig op maar weet alles maar eens achteraf…. De koeien in de Achterhoek zijn net zo wendbaar als die in Veghel en de rest van Nederland, plots kijk je zo’n dier niet meer in de ogen maar…

Afijn, een prima run dus, alles draait zoals gehoopt. Tijdens het terugslepen naar het rennerskwartier kwam speaker Arco Sterk ook nog even met de microfoon naar John, gelukkig wist hij de goede antwoorden en kon hij met een dikke voldoende weer door.. Zonder gekheid, mooi die belangstelling.

Het eind van het verhaal is dus eigenlijk dat het een goede wedstrijd was, nou ja, meer dan dat, Lochem is altijd weer bijzonder. Nu weer even relatieve rust, nou ja, een heel aantal weken, pas de laatste zaterdag van augustus de volgende wedstrijd en meteen ook de laatste van het seizoen in het Brabantse Alphen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0