· 

Alphen 2019

En zo alweer aangekomen bij het laatste wedstrijdverslagje van 2019… Want ja, een aantal concullega’s gaan komend weekend nog even gas geven op het EK in Denemarken maar daar hebben wij ons toch niet voor weten te plaatsen, ahum…

Afijn, net als anders lekker op tijd vertrokken vanuit Veghel, deze keer met een witte Ford Transit voor de aanhanger in plaats van de oude ‘vertrouwde’ blauwe die we anders bij Vugts mee krijgen voor onze teamuitstapjes. Dit laatste uitstapje bleef binnen de provincie, de laatste wedstrijd was net als vorig jaar in Alphen.

Daar een mooi plekje gekregen onder de enige bomen van het rennerskwartier, zeker met de nog volop schijnende zon mooi meegenomen. En met als naaste buur één van onze toch wel naaste concullega’s uit het verre Drenthe, de Exception. Mooi meegenomen aangezien zij ook het nodige vlees hadden meegenomen voor een gezamenlijke barbecue, rijder Mark Blom is namelijk eigenaar van Boer Blom’s Farm, met scharrelvarkens waarvan hij ook het eigen vlees verkoopt. In dit geval dus een goede buur én verre vrienden én een prima smakelijk samenzijn.

 

 

De Mini Unlimiteds stond als vierde klasse op het programma, de wedstrijd liep vlot door…totdat onze voorganger op de startlijst, Top Dog op de baan kwam. Deze deed zijn (of in dit geval haar) proeftrek over met een mooi full pull als resultaat…en met direct er achteraan een tractor met zeil, want het begon te regenen. De baan was in no time afgedekt maar toen deze na 3 buien/buitjes op rij weer in goede staat onder het zeil vandaan kwam werd er toch voor de zekerheid besloten tot een proeftrek. En die was dus voor Backdraft.. Geen punt, met Niek die de taak langs de baan van Bertie overnam (deze had een dagje vrij..) werd aangehaakt om nog één keer het beste uit de Meteor te halen en hopelijk met een goed gevoel de winter in te gaan. De run was op zich niet verkeerd alleen kwam de balans er niet in. Aangezien het een ‘echte’ proeftrek was konden we van de mogelijkheid gebruik maken om nog eens een poging te wagen, nog één laatste run dus.

Trekhaak een tikje omhoog, nog maar een keer aangehaakt en nog maar eens de Meteor zachtjes laten brullen.

En dat ging zeker goed.. totdat de aandrijfriem het begaf en daarmee dus alles stilviel.

 

Ja, stevig balen, absoluut!!

 

Niet de manier om het seizoen lekker af te sluiten maar ja. Gelukkig heeft de eerste inspectie geen schade laten zien. Al met al vooral ook blij met de mooie runs van het afgelopen seizoen, weliswaar ook een paar keer aardig aan het worstelen geweest om de techniek zo optimaal mogelijk te laten werken, maar dat laatste hoort dan wel weer bij het spelletje natuurlijk. En uiteraard was het ook een jubileum seizoen, trots dat we al zo lang volhouden, mooi dat het allemaal klopt, niet alleen in de werkplaats en op de baan maar ook er omheen. Nu begint het winterseizoen, iets meer rust maar dat wil niet zeggen dat we rustig achterover gaan leunen natuurlijk. De tractor zal weer helemaal uit elkaar gaan, er zijn alweer ideeën ontstaan die misschien uitgewerkt kunnen gaan worden, er zullen vast ook wel nog wel andere ideeën naar voren komen en natuurlijk zal de tractor komend seizoen weer beter de werkplaats uit komen.

 

Backdraft will be back!

 

Thanks en houdoe!   

Reactie schrijven

Commentaren: 0