Alphen 2021

Afgelopen zaterdag was het tijd voor onze zeker-een-eindje-van-huis-maar-wel-in-Brabant wedstrijd, in Alphen. En naast een mooi dagje uit was het weer een aantal meters verder op de baan vergeleken met een week eerder in Bakel, zijn we weer wat wijzer geworden en vooral ook schadevrij geblevenen dat is ook leuk voor de vrije tijd natuurlijk. 

Was er in Bakel nog plaats voor een beperkt aantal toeschouwers, in Alphen was er geen publiek bij aanwezig, maar ook nu was het weer prima via een gratis livestream te volgen. In een vol programma op twee banen was onze klasse als derde aan de beurt en mochten wij als 10 van de 14 deelnemers op de baan komen. Aan de banen zou het in ieder geval niet liggen, Martin van Lomwel die ook in Alphen de baanadviseur was, was juist op dezelfde dag jarig, hopelijk viel er natuurlijk ook voor ons wat te juichen.. De start was goed, zelfs meer dan goed. Rond de 30 meter ging het gas even terug om toch was rust in de tractor te krijgen, het dansen op de achterwielen bleef er toch in, maar goed, dat is net nieuw dus het gas bleef er op…en de extra meters kwamen daarmee ook onder de achterwielen door. Weer een mooi eindje verder dan de week ervoor in Bakel, nog wat meer dataverzameld én alles nog heel. Ook mooi! Echt buitengewoon blij met de run! Bij het terugbrengen van de Backdraft naar het rennerskwartier kreeg John door speaker Erik van Oosterhout ook nog even de microfoon onder zijn neus geduwd. John nam de gelegenheid om niet alleen te laten blijken hoe blij hij was met de run maar vooral ook met de ondersteuning die het team krijgt van allerlei kanten en zeker ook waardering voor de organisatoren die het voor elkaar hebben gekregen om een wedstrijd te organiseren. Nu wordt het een kwestie van verder gaan op de ingeslagen weg, proberen de juiste balans te gaan vinden in de afstellingen, vooral van bandenspanning en wielsnelheid en vooral ook mooie runs maken. Het is nog even de vraag of we dit jaar nog een mogelijkheid krijgen om op de baan te komen. Tot dusver was het in ieder geval een bijzonder jaar (understatement van het jaar nominatie), met een paar ‘downs’ maar gezien de omstandigheden vooral ook ‘ups’. Dus zijn wij blij? Echt wel!!  

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Johan (donderdag, 09 september 2021 21:25)

    Was de bandenspanning niet wat te hoog in Alphen?