Anholt 2022, de seizoensopener!

Anholt 2022 achter de rug en eeh, nou ja, dat was ‘m niet.


Na een best wel bewogen periode binnen het team met een lappenmand en een lege hondenmand maar gelukkig ook een mooie vakantie en uiteraard na een goed bestede winterperiode met de nodige verbouwingen aan de trekker was het op de eerste zaterdag van mei tijd om voor de eerste keer op de baan te verschijnen. In voorgaande jaren al een paar keer op uitnodiging van de organisatie in Anholt gereden, met wisselend succes maar het is hoe dan ook altijd een mooie gelegenheid om de trekker uit te proberen, zeker ook met betrouwbare weerstand die de mannen van de No Mercy 3.0 sleepwagen aan ons weten te bieden. 

De afgelopen tijd is er dus druk gesleuteld, onder andere met de nieuwe veiligheidseisen met bijvoorbeeld een speciale stoel en andere veiligheidsgordels, naast de gewone aanpassingen die we aan de machine hebben gedaan. En het blijft elke wedstrijd opnieuw proberen, maar het is wel leuk als dat voor de eerste officiële Nederlandse wedstrijd ook nog eens extra kan. En dat ook nog eens in het buitenland! Want de baan ligt toch zeker zo’n 50 meter aan de andere kant van de grens….

In volle bezetting qua mensen én tractor pulling hond Pepper vertrokken richting Anholt en daar rond 1 uur aangekomen, in het rennerskwartier meteen naast concullega Exception kunnen parkeren hetgeen meteen ook wel blije gezichten opleverde bij John en Niek aangezien de mannen uit Drenthe nu en DAF voor de trailer hadden staan in plaats van de vertrouwde Scania. Met de naast de Exception ook de Let’s Try uit Dronten stonden er zo toevallig ook 3 deelnemers naast elkaar die allemaal mede door Nauta worden gesponsord. Meteen overigens ook een kleine rectificatie voor wat betreft ‘dat was ‘m niet’, dat ging niet op voor alles wat er om de baan heen iswant naast het weer uitproberen van de Backdraft was het natuurlijk ook de gelegenheid voor bijpraten met allerlei vrienden en kennissen die soms ook weer voor het eerst sinds een lange winter op een wedstrijd komen, met zijn allen weer de wei in.Iedereen blij en Pepper uitgelaten…   Na koffie, cake, wat laatste checks en andere zaken en met enige vertraging op het tijdschema was het iets voor 8 uur ’s avonds tijd om weer een keer serieus gas te geven. En dat was ‘m dus niet. De eerste deelnemer voor ons kwam niet van zijn plek, waardoor we eigenlijk een proeftrek hadden. Vooraf de baan toch iets verkeerd ingeschat  qua grip en met geen andere deelnemers zien rijden bleek al snel dat er meer grip in de baan zat dan verwacht. De neus kwam voor het gevoel te hoog, het gas ging er voorzichtig af om hopelijk nog eens te kunnen rijden. Maar door dat er nog wel inlaatdruk is en op dat moment geen brandstof was een kleine plof in het inlaatspruitstuk en een kleine scheur op een lasnaad (een goede lasnaad maar hier net niet tegen bestand. Doordat de brandblusser ook nog eens losschoot (stevig vast maar net niet stevig genoeg) liepen, eh reden we ook nog eens tegen een diskwalificatie aan. Afijn, geen tweede poging dus, wel weer een ervaring rijker en een beetje sleutelwerk voor thuis. Geen reden om te juichen maar wel weer wat wijzer geworden, met zijn allen een goede dag weg geweest (en dat ook nog eens naar het buitenland), gekletst en Pepper weer wat wilde haren kwijtgeraakt. 

Nu maar weer wat avondjes in de werkplaats aan de slag en op Hemelvaartsdag vol goede moed naar Oudenhoorn voor de eerste officiële wedstrijd van de Nederlandse competitie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0