Oudenhoorn 2022, opening NL

Oudenhoorn 2022, op de goede weg…. 

Vroeger was het oHemelvaartsdag steevast de eerste wedstrijd van het jaar in Wierden, toen de familie de Graaf in het Dafje (later de Volvo) naar Twente ging om daar met ‘White Horse’ spandoek achter het hek te gaan zitten. Nu was het voor de eerste keer op Hemelvaartsdag een wedstrijd in Oudenhoorn (voorheen was het op een zaterdag) en gingen de gebroeders met de rest van het team en hun eigen trekker op naar het westen van het land.

En tja, in plaats van een spandoek was een windscherm nu wel lekker geweest. Want het waaide nogal. Mooi op tijd vertrokken en mooi op tijd aangekomen, en een mooi plekje gekregen in het rennerskwartier, redelijk dicht bij de ingang van de baan. Met de bus van Vugts en bolide van Bertie als windvanger. O ja, en met op de Backdraft de nieuwe spatborden, iets groter en toch iets lichter! De namen van de sponsors er nu voor de gelegenheid niet handgeschilderdop vermeld maar met stickers op geplakt. Heel blij dat sponsors blijven plakken… 

Voorafgaand aan de wedstrijd ook nog aardig wat werk gehad om de timing van de Meteor in orde te krijgen, laten we het er op houden dan een Mini Unlimited zeker geen minimaal aantal bouten, moeren en schroefjes heeft en met de compacte bouw niet meteen onderhoudsvriendelijk is. Gelukkig een klusje waar we hopelijk voorlopig van af zijn. 


Voor het gebeuren op de baan met de ervaringen van Anholt in het achterhoofd de afstelling van de trekker vooral gezocht in de hoogte van de trekhaak. De invloed van de wind schuin van achteren op de grotere spatborden hebben we maar niet meegerekend…. De start was goed, met de huidige achterbanden blijft het een beetje zoeken naar grip maar verder… de neus net los, af en toe bijremmen en gewoon goed naar driekwart van de baan, buitengewoon blij!! Een prima, solide run, een mooie afstand en ondanks dat John compleet klem zit in de nieuwe stoel konden de handen toch weer snel de lucht in, begeleid door het enthousiaste commentaar van Erik van Oosterhout. Een prima resultaat voor ons, bovenin de klasse was het heel zeker ook een prima resultaat voor Poker Face die de overwinning behaalde op de thuiswedstrijd!

Ondanks dat het allemaal goed geregeld werd het er met de wind en lagere temperaturen niet aangenamer op, na onze klasse nog wel even de Light Modified klasse bekeken en toen maar weer naar Veghel vertrokken, op weg met een goed gevoel. Over een paar weken gaan we weer op pad naar Stroe voor de tweede wedstrijd van de competitie.


Voor bewegende beelden kijk op: https://youtu.be/0diQoJLLtMI !

Reactie schrijven

Commentaren: 0