Stroe, nummer 2

Stroe 2022, kort samengevat: “uit het boekje”. 


Iets ruimer verwoord, een prima wedstrijd voor ons. Lekker op tijd vertrokken uit Veghel want onze klasse zou als eerste worden verreden, de weg naar Stroe is eigenlijk aardig rechtuit naar het noorden, een beetje bochtenwerk bij het verruilen van de A50 voor het laatste stukje binnendoor. Hopelijk zou de run op de baan ook ongeveer hetzelfde verlopen, rechtuit de baan over alleen na de run even de bocht om terug naar het rennerskwartier (oké, dat deel na de run dos wel achter een sleeptrekker…). 

Op het wedstrijdterrein een plekje gekregen samen met de rest van de klasse, uitgeladen, bezoek gekregen van concullega’s en fans/vrienden uit binnen- en buitenland, want gelukkig kon de familie Richardson vanuit Groot-Brittannië na alle perikelen van de afgelopen jaren ook weer eens een Nederlandse wedstrijd bezoeken.


Tegen kwart voor 2 op naar de weegbrug en naar de baan, als enige Grand National klasse reed de Mini Unlimited op ‘baan 2’ waarop na ons de Farmstock klassen zouden worden verreden. Voor ons geen probleem, alleen misschien wat lastig voor wie onze klasse en tegelijk de Modified klasse op de andere baan ‘1” wil volgen of zoals de Lambada op beide banen moet rijden, wij hebben aan één baan genoeg… maar… wel een heel stuk van die ene baan want wat ging het weer lekker! Na het prima resultaat van Oudenhoorn eigenlijk niets veranderd aan de trekker, alleen de trekhaak een heel klein beetje bijgesteld. “Het zijn de kleine dingen die het doen” (via Google, het is blijkbaar een nummer van het duo Saskia en Serge), dat geldt zeker voor de hele hobby, maar ook voor de afstelling van de trekker. Gewoon weer een machtige run, motor pakte goed op, goede balans, rechtuit de baan over: Super!!! Op naar meer van dat alles. 

Helaas verderop in de klasse een grote domper voor het team van The Challenger, net als ons rijdend met een Meteor maar in tegenstelling tot ons niet met turbo’s maar met een blower. In het verleden hebben ze al vaker hele onstuimige runs meegemaakt, vaak ook met forse schade. En ook nu ging het weer helemaal mis, de machine op zijn kant en heel zwaar beschadigd. Gelukkig kon de rijder snel en zonder kleerscheuren uit de rolkooi komen, maar verder….. Hopelijk kunnen ze de moed weer verzamelen om terug de baan op te komen en de vriendschappelijke strijd aan te gaan.


Na onze klasse nog aardig lang blijven hangen, genoten van het vervolg van de wedstrijd, veel bijgepraat, tijdens de een na laatste klasse maar weer vertrokken naar Veghel, al met al een voor ons zeer geslaagde dag. Deze week weer het noodzakelijke onderhoud doen en klaarmaken voor de grote wedstrijd in Made komend weekend.


Reactie schrijven

Commentaren: 0