Made, nummer 3

Tja…. Powerweekend Made 2022, iets met ups en downs


Vooropgesteld, het is een gigantisch gebeuren, zeker niet Mini Unlimited maar bijna gewoon ‘Unlimited’ en de temperatuur op zaterdag was dat bijna ook. Mooi op tijd vertrokken vanuit Oost-Brabant naar het westen van de eigen provincie waar het net iets minder heet zou zijn…. Een best wel mooi en overzichtelijk plekje gevonden in het heule grote rennerskwartier, van de vrijdag tot en met zondag zouden er meer dan 500 deelnemers uit binnen- en buitenland rijden op 3 banen, niet allemaal tegelijk aanwezig gelukkig maar toch is een flink stukje weiland nodig voor alles

Na allerlei bezoekjes aan ons stekje en wat bezoekjes aan andere stekjes was er een enorme, geweldige verrassing vanuit Drenthe. Er was na de run in Oudenhoorn al door speaker Erik van Oosterhout geopperd door de microfoon dat we stukken verder zouden kunnen komen met nieuwe banden, een optie die zeker in het achterhoofd zat maar ja, daar hangt een prijskaartje aan. En toen kwam in Made ineens Luink van der Laan aan met een geweldig aanbod. Voor wie hem niet kent: heel bevlogen akkerbouwer in ruste en eigenaar van het bevriende Exception team uit Exloo. Hij had nog een paar banden staan die we mogen hebben. Het was geen zonnesteek, geen vlaag van verstandsverbijstering door de stikstofproblematiek, maar gewoon…. Een ongewoon geweldig aanbod. Luink en uiteraard de rest van team: BEDANKT!! Heulemaal geweldig, daarmee kunnen we zeker vooruit. Vooruit, we moeten ze nog wel ophalen maar binnenkort moeten we toch toevallig in de buurt zijn voor hun thuiswedstrijd….  


Voor wat betreft de wedstrijd in Made, eh ja. De wedstrijd zelf is dus meer dan groots, onze run was dat niet. Na de eerste runs in de klasse te hebben gezien hadden we besloten om de trekhaak iets aan te passen…wat helaas geen goede balans opleverde en er had wel een betere afstand in kunnen zitten. De baan was verder prima zeker gelet op het behoorlijk drogende weer maar de grip was in het begin even wat moeilijk te vinden, de trekker begon daardoor ook wat te schudden en de Go Pro camera die normaal trouw de beelden vanaf de rolkooi vastlegt hoe raar de machine ook soms mag stuiteren was nu ineens verdwenen en waarschijnlijk ook onder de No Mercy sleepwagen door ergens in de baan verdwenen…. Nou ja, de machtige Meteor liet zich in ieder geval van zijn beste kant zien voor het massale publiek, die liep weer als een zonnetje onder de Brabantse zon. 


Na de geweldige vreugde over het aanbod van de banden, de lichte domper van de niet perfecte run en grotere domper van de verdwenen camera was er nog een grote domper bij het laden want daar verdraaide John zijn linker knie…… en dus een dag met hele goede banden van en met het Exception team en opgerekte kniebanden bij John (je verzint het niet…). 

Afijn, twee weken na Made gaat de reis naar het mooie Drenthe, met als het goed is John weer op de been en op de Backdraft op de baan. Tot dan vanuit een vrijwel altijd zonnig Brabant, houdoe!  

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Maarten (woensdag, 22 juni 2022 11:38)

    Beterschap John !!!!!!!!!!!

    En in Eext naast de banden ook nog een bekertje ophalen!!