Eext, nummer 4

De wedstrijd in Eext, tussen ‘Wat mooi!!’ en ‘’wat een ellende in…. 


Eerst dan maar het slechte nieuws, dan hebben we dat gehad. En dat komt niet van ons eigen team maar van de ‘grote zus’, Road Runner. Twee weken terug in Made dus de terugkeer op de baan na de grote crash in Zele 2019, vorige week een mooie run gehad in Hoeven en afgelopen zaterdag vanuit West-Brabant ook afgereisd naar Noord-Drenthe om mee te doen in hun klasse, Light Modifieds. Helaas ging het na een paar meter helemaal mis, de verzamelbak kwam los en daarbij scheurde ook een brandstoftank los waarna de methanol in brand vloog. Naast de schade aan de tractor was vooral ook het slechte nieuws dat rijder Harry brandwonden aan zijn been op had gelopen. Hij was gelukkig na een bezoekje aan het ziekenhuis ’s avonds weer thuis, maar al met al een hele grote tegenslag voor het Road Runner team. 


En zoiets zet je wel weer even met beide benen op de grond… 

Maar verder zonder dat we ook maar één moment naast onze schoenen zouden lopen voor ons als team een hele mooie dag. Oké, het is even een eindje rijden voor ons als team maar aan de andere kant, dat zijn veel wedstrijden voor het Exception team ook. En laten die toevallig in Eext een thuiswedstrijd hebben. En laten die dus een meer dan geweldig cadeau voor ons hebben meegenomen….. zoals in het verslag van Made al was vermeld, een set achterbanden die teamcaptain Luink nog had liggen. Nog steeds ontzettend dankbaar, wat mooi!! Met nog wat adviezen van Luink zijn de beide banden mee gegaan naar Veghel. 


Meteen ook even een update uit de Veghelseziekenboeg na MadeJohn was alweer aardig ter been, kon ook het hele stuk vanuit Veghel sturen, gas geven, enzovoort en vooral: Hij kon weer plaats nemen in de stoel van Backdraft…. en gas geven en sturen enzovoort.. Het team was (en is) de komende wedstrijden wel even wat beperkt: Herman moe(s)t een paar kleine operaties ondergaan en bij Niek loopt het juist wel goed want hij deed mee aan een wandelvierdaagse tijdens Eext en over twee weken loopt hij rondom Nijmegen. Maar….gelukkig kon en kan er dan een beroep gedaan op hulp van ‘buitenaf’. Eerder al was vriend/fan Mat gepolst of hij geen hulp kon bieden rondom de baan en verder ook van Herman Staal van The Razors Edge’ hulp gekregen bij starten en andere zaken. En daarnaast was ook na een tijdje afwezigheid oud-teamlid Marcel weer mee voor alle noodzakelijke hulp. Jongens, wat mooi!! 


O ja, da’s waar ook, dan was er ook nog een run op de kleibaan. De baan was een beetje moeilijk in te schatten gelet op de voorafgaande klassen, daarom hadden we besloten om voor dezelfde afstelling als in Made te kiezen, de run was nu een stukje beter en dus heel tevreden weer van de baan afgereden. We kunnen nu weer verder met een volgende stap, met de nieuwe banden nog even op reserve durven we in ieder geval wat te proberen met onze oude sloffen, blij dat we nu dus ook deze mogelijkheid hebben. Tegen het eind van de wedstrijd vertrokken naar het zuiden, een beetje koffie en cake armer zoals altijd, maar met 2 banden en 4 boerenzakdoeken rijker (Anita had even inkopen gedaan bij een team dat deze in het kader van het boerenprotest te koop had). En vooral naast de ontzetting over Road Runner voor ons een ontzettend tevreden gevoel.We kunnen op meerdere vlakken weer kalm aan goed vooruit. Wat mooi…..

Reactie schrijven

Commentaren: 0