Lochem, nummer 6

Sommige tradities zijn gewoon leuk, als het met tractor pulling of familie te maken heeft kan het wel heel erg leuk worden, zeker als die twee ook nog eens gecombineerd kunnen worden. 
En zo is het traditie dat er op de eerste zaterdag in augustus een grote wedstrijd in de Achterhoek wordt verreden. En met teamlid Niek die zijn roots in de Achterhoek heeft komt daar dan ook nog eens in teamverband koffie drinken bij de ouders bij, helaas sinds enige jaren alleen nog bij moeders. 
Zo was het dus een kwestie van vertrekken uit Veghel, door Lochem naar het wedstrijdterrein en, waarschijnlijk met een paar verbaasde blikken van bij de ingang
 het terrein voorbij gereden (“Waar gaan die naar toe?”), en pas in Barchem echt gestopt. Om pas na de traditionele koffie weer naar het terrein buiten Lochem te rijden waar we in bekend gezelschap van de rest van de klasse vooraan in het rennerskwartier kwamen te staan (alleen ‘mini’s’ die in teamverband met hun grote broer of zus mee waren stonden verderop…) Na koffie, cake en vlaai (van de Limburgse zijtak van het team) was het tijd voor een wandeling over de rest van het terrein, bijpraten maar natuurlijk ook voorbereiden voor de wedstrijd zelf. En voor de zekerheid, er zaten nog steeds de oude banden onder de trekker.

Net zoals in Putten was er wel weer wat aan het profiel gedaan, vooral om wat uit te proberen. In Putten was het een beetje teveel van het goede geweest, nu 
waren de nokken een beetje aangepast. We mochten als tweede klasse aantreden na de Farmstockklasse 4,5 ton, net als een paar jaar terug reden we nu ook op baan 2, de overige Grand National klasse reden op de andere baan, maar beide banen waren zeker van prima kwaliteit. We moesten al als vierde de baan op, natuurlijk niet zoveel af kunnen kijken van de voorgaande runs maar we hadden ons huiswerk toch goed gedaan en zeker het proefwerk met de banden leverde een dikke voldoende op. Meteen goed grip, mooie snelheid en zeker ook stabiel de baan overDe twin-turbo V12 doet het, ondertussen bijna traditioneel, buitengewoon goed. En dus: heul blij met de run!! En dan daarna ook maar de leuke traditie van de handen blij uit de rolkooi steken en het hele eind terug achter de sleeptrekker blij zwaaien naar het publiek. Kortom, een meer dan geslaagde wedstrijd. Na afloop in Zuidwestelijke richting naar Oost-Brabant terug gereden, dat kunnen we ook niet vaak zeggen. Ondertussen is het eerste reguliere onderhoud al weer gedaan, komende zaterdag mogen we weer naar de volgende wedstrijd, dit maal in het Utrechtse Montfoort.

Reactie schrijven

Commentaren: 0