Eerste start 2023Jawel, hij loopt weer!!! 


En hij is dan dus de Backdraft, de Meteor heeft zijn eerste omwentelingen weer gemaakt, in wedstrijdconditie. Nou ja, oké, nog een paar kleine aanpassingen maar zoals normaal hebben we na de start nog een aantal weken de tijd voordat het seizoen losbarst. Afgelopen winter is alles helemaal uit elkaar geweest, nagekeken, aangepast en weer in elkaar gezet en dan is zo’n eerste keer toch wel weer even spannend ook al denken we met zoveel jaar ervaring dat we wel weten waar we mee bezig zijn… (met een bijzondere hobby sowieso)

Op zaterdagmorgen 1 april met het team en een paar vrienden het moment afgewacht waarop het droog zou zijn want ondanks de datum was de weersverwachting niet zo grappig. Gelukkig werd het redelijk op het geplande tijdstip droog, kon de trekker van de bokjes af worden gehaald en naar buiten geduwd. Een toevallig passerende fietser (op leeftijd) herkende meteen iets van ‘trekker trek’ en bleef gezellig staan kijken. Mocht u dit lezen: Bedankt voor de belangstelling! 

En ja, dan natuurlijk de start…. Nou, eigenlijk vrijwel vlekkeloos. Nadat de motor in de eerste poging even moest wennen aan het feit dat de winterslaap er weer op zat sloeg hij in de tweede keer mooi aan. En wat opviel was dat er ook een wat ander geluid in zat, een tikje zwaardere roffel. Misschien mede veroorzaakt door de nieuwe uitlaatspruitstukken (ook al zorgen de turbo’s natuurlijk voor een groot stuk demping), hoe dan ook: Het klinkt heel lekker! En heel hoopvol! Geen zorgen, we gaan niet de top bedreigen, gewoon lekker ons eigen stukje competitie rijden maar als alles zich kan gaan vertalen in nog weer wat extra meters zou het wel heel mooi zijn. 


Na het stilzetten van de motor was ondanks de helm de blijdschap van John duidelijk te horen. Na een rondje knuffelen van teamledeneen kleine sprong van blijdschap en even napraten net voor de volgende regenbui de trekker weer de werkplaats in geduwd en laten bijkomen van de inspanningen. Daarna nog een redelijk uitgebreid samenzijn, het een en ander een plekje gegeven in de werkplaats en plannen gemaakt voor het resterende sleutelwerk, een paar kleine puntjes die aan het licht zijn gekomen bijwerken en de rest van de trekker afwerken

En uiteraard gaan de komende weken ook voorbereidingen worden getroffen voor de open dag. Zoals ook te zien is in de planning op de site: Op 22 april tussen 14.00 en 18.00 uur. Een kijkje achter de werkplaatsdeur van ons team, uiteraard komt er binnenkort nog een officiële aankondiging op Facebook en site. 


Houdoe!