Loerbeek

Jawel!! 


We hebben gereden éwe zijn schadevrij naar huis gegaan. Loerbeek 2023 in een notendop. 

Na Langedijk hebben we dus weer veel sleutelwerk gehad, zoveel dat we Oudenhoorn over hebben moeten slaan. Uiteindelijk op de donderdagavond voor de wedstrijd voor de derde keer in een paar maanden tijd de opgebouwde Meteor weer kunnen starten. Iets wat toch echt geen routine moest gaan worden. Gelukkig ging het ook nu weer goed, in de afgelopen maanden meer gesleuteld dan we normaal in een paar seizoenen bij elkaar opgeteld doen, heel blij dat we het gered hebben. 


En dus weer vol goede moed de trekker ingeladen en op zaterdag op weg gegaan naar Loerbeek. Mooi op tijd aangekomen op het wedstrijdterrein, trekker uitgeladen en onszelf geïnstalleerd. En zoals altijd genoten van koffie/thee en cake, met aanloop waarvan sommigen fris wilden, nou dat kon natuurlijk ook, niets nieuws onder de zon dus. Overigens was het ook nog eens heerlijk zonnig weer. Verder zijn we zelf natuurlijk ook her en der in het rennerskwartier wezen buurten. 

Voor de wedstrijd was er een kleine uitdaging. De startlijst is steeds  verschillend en nu stond de Backdraft als eerste op de lijst, waarbij we nu de proeftrek hadden. Daarbij bestaat de kans dat de sleepwagen vervolgens nog versteld wordt en dat er een tweede run gemaakt moet worden. En na alles wat we achter de rug hadden was dat nou niet bepaald een prettig vooruitzicht, gewoon 1 run maken en dan weer heel naar huis kunnen gaan wél. Jammer genoeg viel er toch niet aan te ontkomen dus dan maar hopen op het beste. Gelukkig ging de run heel goed, de start ging soepel, alleen ging de trekker iets later wel naar de rechterkant van de baan, maar alles bleef nog wel netjes aan de goede kant van de krijtlijn. Afstand neergezet, een Meteor die goed loopt en heel is, kortom: helemaal geslaagd!! Blijdschap bij John die dat dan zoals altijd niet binnen de rolkooi kan houden, sterker nog, hij stapte zelfs even af om zijn trots tot uiting te brengen. De sleepwagen werd nog wel verzet maar de afstand bleef staan, aan het eind bleek het de slechtste afstand, maar wel een resultaat waar we gewoon blij mee zijn. Overigens is in het rennerskwartier ook de nieuwe skottelbraai in de praktijk getest en ook die test is geslaagd. Helaas was er bij enkele concullega’s schade na een paar onstuimige runs, gelukkig voor Poker Face was het een meer dan geslaagde wedstrijd, nadat op hun thuiswedstrijd in Oudenhoorn de motor sneuvelde hadden ze toch kans gezien om een andere motor gereed te krijgen, waarmee ze ook nog een eerste werden. Zelf hebben we na onze klasse nog meer bijgepraat en de rest van de wedstrijd bekeken. 

Kortsamengevat: We zijn heel tevreden, een geslaagde wedstrijd! Nu alleen wat gewoon onderhoud, zaken checken, voorbereiden voor de volgende wedstrijd in Stroe op de tweede zaterdag van juni. Lekker ontspannen, ook wel weer eens leuk.

Houdoe.