Eext

De eerste zaterdag van juli is traditiegetrouw de wedstrijd in het Drentse Eext, voor ons (en een heleboel andere teams) best wel een heel stuk naar het noorden. 

Alleen voor concullega Exception is het de thuiswedstrijd, zij rijden normaal gesproken al minstens anderhalf uur voordat ze een op een wedstrijd zijn, nu kwamen wij weer een keer hun kant op. 

En het is ook nog steeds een wedstrijd die gewoon om 11 uur begint, weliswaar stond onze klasse pas halverwege ingepland maar we willen gewoon op tijd aangekomen en dus ruim op tijd vertrekken. 

Mascotte Pepper kon gewoon mee maar dan wel op de achterbank van de auto zodat hij iets meer ruimte had onderweg dan voorin de bus. De geleende bus van Vughts is qua ruimte steeds even groot maar Pepper groeit rustig door en dan is Eext zo voorin best een eindje rijden, nu kon hij rustig heen en weer zonder dat anderen het heen en weer zouden krijgen. Probleemloos naar het noorden gereden, bij Assen rechtsaf richting Eext en dan is het niet zo ver meer… 

Als één van de eerste van de klasse gearriveerd en daarna voorlopig alleen de tenten opgezet om onder te kunnen zitten en schuilen. Want de voorspellingen qua weer waren twijfelachtig, na heel lang droog weer had Moeder Natuur juist de zaterdag uitgekozen om wat water te laten vallen, het zou droog gaan worden maar wanneer?? 

Tijdens de eerste (mot)regen (met af en toe flink wind) maar gewoon met wat bezoek koffie/thee en cake genuttigd, hopen dat er gauw een team met flinke truck naast ons zou komen staan om letterlijk de wind uit de zeilen te nemen… 

De start van de wedstrijd werd al een uur later, maar het werd ook al duidelijk dat bij de kleibaan vooraf ook al wat water was toegevoegd, de klei was vettig aan de bovenkant en dat zou zeker voor onze klasse een grote uitdaging kunnen worden, wel of geen grip, lastige afstelling van de sleepwagen… geen scenario waar we met zijn allen naar uit keken, vooral ook met een aantal hele onstuimige runs in de afgelopen wedstrijden. En drogen deed de baan met dit weer ook niet, daarvoor was op zijn minst zon nodig en Moeder Natuur had vooral een serie buitjes in de aanbieding. De klok tikte ook in Drenthe rustig door, er was iets meer tijd om een keer bij de een of ander in het rennerskwartier langs te gaan maar uiteindelijk hebben we als klasse de koppen bij elkaar gestoken en het besluit genomen om geen gedwongen risico te nemen en geen wedstrijd te rijden. Alleen Mission Impossible wou voorzichtig nog een run maken om wat te testen en daarna zou Exception nog een run maken voor sponsors, familie en vrienden. Aangezien ze daarmee ook meteen de verste afstand reden kregen ze later ook nog de beker en bloemen voor de eerste plaats mee, die hebben ze mooi in Drenthe weten te houden. 

Zelfs tegen het eind van de middag na een buitje of acht alles wat uitgepakt was weer ingepakt, de trekker is de aanhanger niet eens uit geweest. En met af en flink wat zon weer naar het zuiden gereden. Het is niet altijd feest helaas. 


Komende zaterdag gaan we als teamuitje naar het Veluwemeer waar we gaan aanhaken tijdens de Beachpull. 


Houdoe!