Putten

Beachpull 2023, net buiten Putten of zoals de eigenaren van het terrein het noemen ‘Veluwe aan Zee’,  eh ja,… Nou ja, het jaarlijkse teamuitje naar het strand dus

Viel de wedstrijd een week eerder in Eext nog in het water, nu kon de wateraanvoer bijna niet hoog genoeg zijn, met een temperatuur boven de 30 graden… in de schaduw. En die schaduw hadden we gevonden op het wedstrijdterrein maar dan wel onder de partytent. Heel ruim op tijd aanwezig maar een plekje aan het water zat er helaas niet in voor ons. Met de hoge temperaturen was het vooral een kwestie van het hoofd koel houden, veel water drinken en her en der wat bijpraten, als het kon in de schaduw. Zoals gebruikelijk tijdens het jaarlijkse dagje strand werd het ook nu weer geen frisbeeën of beachvolleybal maar gewoon wederom een poging doen om met de Backdraft de No Mercy sleepwagen over de kleibaan te trekken. Het programma liep wat uit en het duurde wel een tijdje voordat onze klasse aan de beurt was. Een klasse waarin Lambada na de crash in Made weer op de baan kwam (en uiteindelijk ook de winnaar werd), waarin thuisrijder The Riddle na de zware crash in Langedijk weer op de baan kwam en waarin Tiana Boer-Van Dasselaar op de wedstrijd net buiten haar geboortedorp met Bobcat Jr. meedeed (en derde werd). En waarin wij… eh, laatste werden. Geen probleem als dat met een mooie run was gebeurd, maar nu waren het maar een paar meters. Vlak na de start schoot een brandstofslang los, doordat er niet vlug genoeg op het gas gegaan werd, de motor al wel op toeren kwam en dus brandstofdruk werd opgebouwd maar de vlinderklep en meteringvalve nog niet open stonden. De slang schoot door de te hoge druk uit de nippel, brandstof spoot naar buiten en John restte niets anders dan het gas meteen dicht te doen. Einde run, einde wedstrijd. Bepaald geen koel dagje strand. Maar frisbeeën is ook weer zo wat…

Afijn, voor de volgende wedstrijd maar gewoon een andere slang monteren en dan later nog eens ernstig gaan nadenken hoe dit verbeterd dan wel voorkomen kan worden. De volgende wedstrijd is pas op de eerste zaterdag van augustus dus we hebben voorlopig even rustig de tijd.


Houdoe!