Lochem

De eerste zaterdag van augustus is het vaste prik om naar de Achterhoek te gaan, traditiegetrouw de wedstrijd in Lochem, maar dit jaar wel met de nodige twijfels. 

Met alle weersverwachtingen waarin sprake was van mogelijk zware buien, afgewisseld met neerslag en regen voor met name het oosten van het land. Geen goede vooruitzichten dus. Maar in de vakantie had John het nodige huiswerk gedaan aan de banden die eind vorig jaar in Denemarken zijn aangeschaft en het team was dan ook nieuwsgierig hoe dat uit zou pakken. 

En dus toch benieuwd naar hoe de buien en banden zouden uitpakken in een klein konvooi naar Lochem gereden. Met de afsluiting van een deel van de A12 werd het een kleine toeristische route die nog een klein stukje extra toeristisch werd maar uiteindelijk na een geplande tussenstop toch mooi op tijd op het terrein aangekomen. 


Daar aangekomen meteen uitgepakt zodat de trekker en wijzelf onder de partytenten konden gaan schuilen indien noodzakelijk. En dat bleek noodzakelijk…. Zoals gebruikelijk wat bezoek ontvangen, koffie/fris, cake en zelfs af en toe een poncho uitgedeeld. En verder terwijl het rennerskwartier steeds natter werd en volliep met deelnemers angstvallig Buienradar in de gaten gehouden. 

Maar…. uiteindelijk bleek het droog te worden en lang genoeg droog te blijven om een wedstrijd te kunnen houden. Met nog een paar buien tussendoor en alles met floating finish (in 1 run) verreden maar alles kon rijden. 

Wijzelf zijn niet helemaal vreemd van een portie doorzettingsvermogen maar bij deze onze bewondering voor het doorzettingsvermogen van de organisatie Lochem, NTTO en alles er omheen!!


Uiteindelijk als tweede starter op de baan gekomen, na Poker Face die helaas weer te maken kreeg met motorschade. De run van ons was er eentje die gelukkig heel hoopvol was. Op de prima kleibaan deden de Deense banden het prima, de Meteor deed het prima, de trekker ging mooi de baan over naar bijna 70 meter, weer eens lekker vlekkeloosHeel tevreden over deze eerste run met het nieuwe schoeisel, iets waarmee we letterlijk en figuurlijk weer vooruit kunnen!

Naderhand uiteraard nog even gezamenlijk opgeschept, niet over de run maar bij de gebruikelijke warme maaltijd onder de partytent. En nog wat later zonder omleiding weer richting Veghel gereden. Daar op maandag vooral ook wat aangekoekte stukjes Achterhoek verwijderd en verder deze week alles weer checken en voorbereidden voor alweer de laatste wedstrijd van het seizoen in Montfoort komende zaterdag en daar hopelijk het bijzondere seizoen op een mooie manier afsluiten.

Houdoe!