Montfoort

Montfoort 2023… 

of hoe een vroeg einde van het seizoen toch nog wat verlengd werd… of zoiets…  


Tja, op de tweede zaterdag van augustus is het al een paar jaar tijd voor de wedstrijd in Montfoort en was het vorig jaar daarna nog tijd voor Alphen en de afgelaste wedstrijd in Tzum, nu was Montfoort al de laatste wedstrijd van de competitie. Na de mooie run in Lochem met het nieuwe schoeisel gingen we vol vertrouwen naar Montfoort om ons alsnog van onze beste kant te laten zien (en ook de pechduivel te verslaan die bij ons de laatste twee edities had toegeslagen). 

Nou had Pluvius alleen ’s nachts wel toegeslagen op het terrein in Montfoort, het terrein was nogal vochtig geworden…. En zo eerst op de weg gewacht tot de file op de rijplaten weg was (gesleept), toen het moment daar was probeerde John nog wel met bus en aanhanger een nog droog stuk terrein te bereiken maar hij strandde toch halverwege, met een sleeptrekker werd alsnog de plaats van bestemming bereikt. In prima overleg met Team Vampire die net na ons naast ons kwam te staan alles van onze beide teams wat anders opgesteld zodat we na afloop in ieder geval makkelijker weg zouden kunnen komen…… 

Afijn, naast de gebruikelijke zaken (koffie/thee/cake/kletsen/buurten) was het net als vorige week ook weer kijken naar sleepwerk van trekkers en trucks en proberen zelf op de been te blijven. De wedstrijd kon hoe dan ook verreden worden en daar waren we natuurlijk ook voor gekomen. 


En…. we hebben ons van onze beste kant laten zien!! Oké, het had achteraf nog iets beter gekund maar achteraf… nou ja, met een flinke melkveehouderij naast het terrein waren er genoeg koeien die anders aangekeken konden worden. We waren toch nog wat voorzichtig geweest met de trekhaak, die had achteraf nog iets hoger gekund. Maar de run was verder prima, geen klap verkeerd, geen vreemde bewegingen, gewoon een voorwaartse beweging van driekwart baanlengte, een prima run om het seizoen toch wel erg vroeg mee te beëindigen en met vertrouwen de winterstop in te gaan… terwijl het nog zomer is (oké, een zomer met flink wat neerslag..) . Maar goed, de pechduivel had toch nog iets in petto, iets waar we best even neerslachtig van werden. 


Toen de bus werd gestart om (als het even kon) zelfstandig het terrein te verlaten bleek ineens de krukaspoelie voor zichzelf te zijn begonnen… Met wat telefoonverkeer was de uitkomst dat de bus zou worden opgehaald en naar een depot gebracht en dat John een andere auto mee zou krijgen om de aanhanger met lading naar Veghel te brengen, want dat de aanhanger op een depot zou overnachten was natuurlijk geen optie. Dus nadat bus en aanhanger naar de weg waren gesleept waar we zo’n 12 uur eerder in tegenovergestelde richting ook hadden staan wachten…  Afijn, nadat bus en John waren opgehaald en John weer terug kwam met een dikke SUV toch nog onszelf en de aanhanger met kostbare inhoud naar Brabant weten te krijgen en na een lange dag op een ongebruikelijk laat tijdstip in Veghel gearriveerd. Ondertussen zijn alle voertuigen weer op de goede plek terecht gekomen, maar bovenal staat de Backdraft weer in de comfortabele werkplaats. Daar zal de komende lange winterstop weer het nodige nagedacht en gesleuteld worden. Wordt hoe dan ook vervolgd…

Houdoe!