Brande (DK) EK!


Terug in Veghel, we zouden het wel van de daken willen schreeuwen van blijdschap maar we zijn tussendoor ook het dak van de werkplaats aan het vervangen dus om dat in de praktijk te brengen is even niet zo handig. 

Dus met beide benen op de grond (maar soms nog wat zweverig…..): we hebben op EK gereden en daar zoals voorgenomen ons beste beentje voortgezet!! 


Wat een weekend!! 


De plannen om achter de trailer van D’n Aerdvruter aan te rijden waren iets gewijzigd, het team wou al iets eerder vertrekken om in Denemarken nog een klein feestje bij te kunnen wonen en zo zou de trekker al op woensdagavond worden ingeladen. En zo alvast het een en ander aan de straat gezet en buiten gewacht tot een rode combinatie de straat in zou draaien, het viaduct verderop waar de MAN onder zou moeten verschijnen is waarschijnlijk nog nooit zo goed in de gaten gehouden. Om 21 uur kwam de rode combinatie tevoorschijn, de draai de straat in was gelukkig redelijk goed te doen, netjes voor de deur kon de achterklep open en de laadbruggen worden uitgeklapt, aangepast om de Backdraft te kunnen laden. Normaal gesproken alleen geschikt voor de eigen grote trekker, in het verleden is onze concullega Reny Mission Impossible ook al eens in de trailer vervoerd, daarvoor werden er stalen platen tussen de bruggen gemonteerd, één van die platen lag nog bij de Vruters, voor de tweede plaat had René Geerts een nieuw exemplaar. René bedankt!! Toen de Backdraft geladen was kon de rest er bij gestouwd worden, van startkar en twee startmotoren tot brandstof en reserve voorwielen. Waar anderen bij een lang weekend weg misschien denken aan de badminton set gaan wij iets verder… 

De truck vol geladen op pad, de werkplaats vrij leeg, ’s nachts nog een appje gekregen dat de Vruters een rust hadden ingelast voorbij Hamburg, met een geruststellende foto van de trekker in de trailer..


Wijzelf ’s morgens op pad gegaan met twee campers, de voorste met vrienden Mat (tevens teamlid) & Marjo en Jan Bakker, de achterste met John & Anita, Bertie en Niek (Herman was helaas verhinderd). Heenreis verliep prima met een paar tussenstops, bij de laatste stop voor de Deense grens nog gezelschap gekregen van Lambada-fan Jeroen (met Backdraft shirt) die ons met een afgesloten oprit naar de snelweg ook nog eens binnendoor naar de snelweg wist te leiden. Bij het wedstrijdterrein een plekje aangewezen gekregen voor de Backdraft waar we beide campers in hebben geparkeerd (met de tent voor Jan in het hoekje), ’s avonds o.a. nog gezelschap gekregen van Tex en Frank Richardson, goede vrienden uit Engeland. 

Op vrijdagochtend na het ontbijt kwam de rode truck met zwarte trekker, met de 2 campers was het vak al aardig vol dus werd de truck maar in het naastliggende vak gezet, zij konden ook nog wel wat ruimte gebruiken voor tenten en zo, zo werd het één groot gezamenlijk Brabants vak. De trekker en alle accessoires uitgeladen, de Vruters hun partytenten opgezet, wij de onze met onderdak voor onszelf en de trekker. Een beetje schaduw maken want het was erg zonnig, met een graadje of 28 ook warm genoeg. Aangezien de trekker al in Nederland was gekeurd viel de Europese keuring ook alles mee, wel weer een voor ons speciale sticker er bij en iets minder zenuwen bij John. Sander Niessen kwam als groot pulling liefhebber en jarenlange goede kennis nog even John een hart onder de riem steken met een speech uit het hart. Bedankt Sander! 

Anita, Marjo en Jan installeerden zich voor de wedstrijd in het vak dat door Sander al achter het hek was gemaakt, het team ging met de trekker naar de weegbrug, dat bleek precies te kloppen, waarna het wachten begon. 


Onze klasse was als eerste aan de beurt, wij stonden als laatste op de startlijst. Zo konden we wel kijken hoe de runs van de anderen waren, sommigen bleken toch wat onstuimig. Nou, dat was die van ons zeker niet! Alles wat we vooraf hadden kunnen doen konden we afvinken in de kolom ‘Oké’. Gewoon goed van start, neus regelmatig een tikje los, John die in de laatste meter van de kaarsrechte run al van blijdschap zat te knikken, nog wel een klein beetje vlammen op de linker uitlaat na de run en daarom de motor wel snel uitgezet waarna de vlam ook weg ging. Laten we het maar vreugdevuur noemen…. Heel veel blijdschap binnen de rolkooi, maar zeker ook daarbuiten! En bij het terugslepen opvallend veel applaus van het publiek. Helemaal geweldig, missie meer dan geslaagd, veul meer!! Er was nog een mogelijkheid om een tweede run te maken maar dat hebben we niet gedaan, de Meteor was al behoorlijk warm en een tweede run zou het echt niet kunnen verbeteren, eerder nog problemen kunnen opleveren. Nee, het was prima!! Gewoon geweldig nagenieten met iedereen. De trekker teruggebracht naar het Brabantse zwart-rode kampement en de teamleden daarna naar de anderen achter het hek en daar de vreugde nog uitgebreid gedeeld. Beter wordt het niet!!


Het grootste gedeelte van de wedstrijd gekeken maar omdat die nogal uitliep hebben een aantal toch op tijd de slaapplaats opgezocht na een paar drukke dagen.

De volgende dag vooral ontspannen de wedstrijd gekeken zoals oorspronkelijk ook gepland was, nu alleen nog steeds met het geweldige gevoel van de eerste dag. Ondertussen was de Backdraft al wel weer in de trailer geladen, toen we na de wedstrijd terug kwamen was het niet alleen gezellig druk bij de Vruters, er werd ook nog gesleuteld aan een compact diesel trekker (een klasse met kleine trekkers van maximaal 600 kilo), deze was ooit vanuit Nederland naar Denemarken gegaan en zou nu doorgaan naar een nieuwe eigenaar in Groot-Brittannië. Om deze achter de Backdraft te kunnen zetten moest er nog wel wat gedemonteerd worden, toen uiteindelijk alles binnen paste kon er nog genoten worden van de barbecue en blikjes met inhoud. Een hele mooie bonus.

Op zondagmorgen de laatste spullen voorin de trailer geladen waar nu niet meer overnacht moest worden, bovendien waren de opgeslagen voorraden ook flink geslonken. De truck vertrok rond half negen richting Veghel, wij met de campers iets later er achteraan, we moesten natuurlijk wel op tijd thuis zijn om te kunnen lossen. In Hamburg helaas een flinke vertraging maar verder probleemloos in Veghel aangekomen, wij waren ruim op tijd om de rode combinatie de straat in te zien draaien, de draai zelf was wel wat krapper door geparkeerde auto’s maar ook hier bleken de beste stuurlui gewoon in de cabine te zitten. Onder belangstelling van buren alles uitgeladen, de compact diesel eerst provisorisch gemonteerd zodat die eerst gelost kon worden, daarna de Backdraft de trailer uit en de werkplaats weer in en vervolgens de compact diesel weer geladen. 

Vervolgens nog even nagepraat waarna de rode combinatie weer richting Casteren kon vertrekken. Iets later waren ook alle anderen naar huis vertrokken, John en Anita rustig thuis met de Backdraft die nu écht aan de winterslaap kan beginnen. 

Voordat daar aan gesleuteld gaat worden moet eerst nog verder aan het dak van de werkplaats worden gewerkt, de klus waaraan we eerder al begonnen waren. Ongeveer met beide benen op de grond dus….. na een prachtig weekend, een geweldige ervaring!! 


Met grote dank aan iedereen die ons op wat voor manier ondersteunt heeft, in het bijzonder natuurlijk aan D’n Aerdvruter voor de hele mooie samenwerking! 


Kei skôn


Houdoe!