Afsluiter 2023

Nog maar even wat woorden achter elkaar geknoopt over 2023. 


Als je van dit jaartal de 3 omdraait krijg je de hoofdletter E. 

De ‘E’ van Enerverend. 

En dat was dit seizoen, in negatieve maar ook positieve zin. Het denk- en constructiewerk van de voorgaande winter zat voor een belangrijk deel in het nieuwe uitlaatspruitstuk. En dat zou zich in Anholt voor de eerste keer moeten bewijzen.. en dat deed het ook absoluut in de eerste geweldige run… en met de grote klapper in de volgende run was dat ook meteen einde verhaal. De schade in de motor zelf zorgde voor veel te veel sleutelwerk, een slecht optreden in Langedijk, een gemiste wedstrijd in Oudenhoorn maar wel het goede gevoel dat met alle inzet van team en hulp van buitenaf we toch weer mee konden doen in Loerbeek en daar gewoon een goede, vooral ook schadevrije run konden maken! 


Tja, tropisch Stroe hadden we natuurlijk niet kunnen rijden zonder de hulp van onze buurman die ons letterlijk tegemoet kwam tot in Heteren met de spullen die we vergeten waren en dus nog thuis in Veghel lagen, de run zelf was helaas niet om over naar huis te schrijven… 


En dan in Made op de grootste wedstrijd van Europa in ons eigen Brabant de beloning met een geweldige run!!  


Magistraal!! 


Ook wel weer tropisch weer maar wat een cool optreden was dat! 


Na een aantal tropische wedstrijden was Eext een soort van koude douche, een flink eind rijden om vervolgens door de aanhoudende regen niet op de baan te kunnen verschijnen. 

Al konden er nog wel een aantal klassen verreden worden en kon het Exception team waar wij goede banden mee hebben (en twee banden ván hebben) nog een demo run maken op hun thuiswedstrijdmaar toch natuurlijk een flinke domper voor iedereen. 


Afijn, de tropische temperatuur was weer terug op de wedstrijd in Putten.. en het pechduiveltje ook. Een bandstofslang schoot los door een combinatie van factoren (zoals dat heet), het getal in graden Celsius was ongeveer 6 keer zo hoog als het aantal meters…. 

Geen van beiden prettig. 


De wedstrijd in Lochem leek ook niet prettig te worden, de verwachting was dat het misschien niets eens een wedstrijd zou gaan worden met alle voorspelde neerslag. Maar de regen stopte, de motoren konden worden gestart en ook wij konden de baan op, met de voor ons nieuwe (droog weer) banden. En dat ging op alle (loop)vlakken prima en dus konden we hoopvol weer naar Veghel. Een week later in Montfoort was het een mix van alles: Een heel modderig terrein door veel neerslag in de voorgaande nacht, een goede run op de baan en na afloop pech met de bus. 

Kortom, ongeveer een seizoenafsluiting in stijl… 

ongeveer ook omdat het seizoen achteraf gezien niet eens afgelopen was. 


Want er volgde nog een grootse afsluiting met de deelname op het EK in Brande!! Een geweldige run, een 4e plaats (van onderen af gezien), beste V12 in de klasse, beste Brabantse deelnemer in de klasse…. afijn, te weinig superlatieven om de superlatieven te benadrukken. Een meer dan geweldige ervaring!! Als afsluiting van een enerverend seizoen. 


Ondertussen is er niet stilgezeten in Veghel, waarbij de werkplaats eerst de nodige aandacht heeft gekregen. Het dak is aangepakt, dakpannen, isolatie en zolder… wij zijn voorlopig onder de pannen en goed ook. Zo kunnen we nu de aandacht verder richten op de trekker: demonteren, nadenken, nakijken, repareren waar nodig, brainstormen, aanpassen, nadenken, monteren…. Afijn, daarvan zullen nog wel wat updates volgen.

Voor wat betreft dit afgelopen seizoen rest alleen nog grote dank voor alle belangstelling en zeker ook alle steun op alle mogelijke vlakken. In willekeurige volgorde… supporters op alle manieren, sponsors zonder wie het sowieso ook niet mogelijk zou zijn om de trekker op de baan te krijgen, de heren speakers die het enthousiasme op de baan nog eens versterken, de buren die niet alleen af en toe wat motorgeluid meekrijgen maar ook onze mascotte af en toe verzorgen (en soms wat bezorgen), de NTTO, functionarissen en organisatoren die er voor zorgen dat wij onze pk’s kunnen loslaten, de concullega’s in de klasse en bovenal ook de mannen van de No Mercy die ons op een betrouwbare wijze in toom weten te houden. En iedereen die ons gewoon een warm hart toe draagt. ‘Da ge bedankt zijt da witte!’


 Houdoe!


Houdoe!!