Opener 2024, seizoen #25!

 En we zijn gestart!! 


Nee, het echte wedstrijdseizoen start pas begin mei, maar de trekker is voor het eerst even naar buiten geweest en de Meteor is gestart. 

Na het afgelopen wedstrijdseizoen is er gesleuteld aan werkplaats en trekker, het dak van de werkplaats is er af geweest en er in verbeterde versie weer op gekomen en dat alles ook in teamverband! 

En de trekker is grotendeels uit elkaar geweest, de motor is helemaal gedemonteerd en in verbeterde versie opgebouwd. Een belangrijke aanpassing is de verstevigingen van de cilinderbussen, het idee was dat deze vervormden, de verwachting is dat het hiermee voorkomen kan worden. Daarnaast zijn er nieuwe uitlaatspruitstukken gemaakt, het lasapparaat heeft de laatste week nog wat overuren gemaakt maar alles wat op tijd afgelast (in positieve zin). 


En zo kon de trekker zaterdagmorgen iets voor 10 uur de werkplaats uit en de oprit op geduwd worden. Overigens zijn onlangs ook nog een aantal scheef liggende tegels in de oprit weer strak gelegd dus ook op dat vlak hebben we alles weer strak voor elkaar gekregen. Maar het belangrijkste was natuurlijk om op die oprit de Meteor weer zijn eerste geluiden te laten maken. Er is dus nog wel de nodige tijd tot de eerste wedstrijd en we hebben heel wat ervaring met het opbouwen van de motor maar er zit ondertussen zoveel om de krachtbron heen gebouwd en aangesloten dat het een geruststellend gevoel is om te weten dat het allemaal goed zit en om desnoods nog tijd te hebben om iets aan te passen. Na een heel aantal omwentelingen waarbij de brandstof zijn weg naar de zuigers moest zien te vinden kwamen ze alle twaalf tot leven! 

Jawel!! 

De motor nog een tijdje laten draaien om te kijken of er geen rare zaken te vinden waren, ook even gecheckt of de koppeling goed reageerde, uiteraard met een touw aan de noodstop aan de achterkant voor het geval dat de Backdraft weer heel graag naar binnen zou willen. Er valt dus zeker wel een touw aan vast te knopen… 

Nou ja, niets raars ontdekt, de Meteor draaide en klonk prima dus heel erg tevreden gezichten en een vreugdekreet vanaf de rijdersstoel toen de motor was stilgezet, een start uit het boekje! 


De komende maand nog rustig de tijd voor de laatste puntjes op de i. 

Met deze start begint ook een nieuw hoofdstuk voor de Backdraft, want het is dit jaar een jubileumjaar! 


25 jaar Backdraft! 


In dat kader zijn we bezig met toepasselijke kleding (t shirts en hoodies), hierover binnenkort meer.  Later deze maand is er in ieder geval de Open Dag gepland, op 20 april om precies te zijn, dan gaat om 14.00 uur de deur open voor een blik in de werkplaats! 


Alvast van harte welkom!


Houdoe!