Loerbeek #2

Loerbeek 2024 in de boeken, uit het boekje.


Na de wedstrijd in Oudenhoorn was er nog aardig wat te doen in de werkplaats, het kleine brandje na de run betekende dat er nog wat bedrading en zo vervangen moest worden en ook de schade aan de waste gate moest hersteld worden.

Gelukkig net iets meer dan twee weken de tijd maar toch, de uurtjes vliegen voorbij. Het ‘rustig kunnen voorbereiden’ zoals het vorige verslag eindigde zat er niet in maar op zaterdagmorgen kon de trekker toch worden ingeladen voor de reis naar Loerbeek. 

Vanwege de vele regenval was de wedstrijd op de vrijdagavond afgelast, vooral ook om het terrein te kunnen sparen voor de zaterdag. De weersverwachting was niet ongunstig maar toch was het afwachten hoe het er in de Achterhoek bij zou liggen. En dat viel mee, het rennerskwartier was nat maar iedereen werd met sleeptrekkers naar hun plek gebracht, prima geregeld. Alles geïnstalleerd en rustig afgewacht tot de klasse zou worden verreden, tussendoor nog wat van de jubileumkledinglijn verkocht. 


De wedstrijd werd vlak voor onze nog even onderbroken door een klein buitje. Als vijfde mochten we voor de No Mercy 3.0 sleepwagen, de trouwe tegenstander voor wie Loerbeek min of meer een thuiswedstrijd is. Oké, zij winnen natuurlijk altijd maar wat heeft de Backdraft het hun lekker lastig gemaakt deze keer, op een heel aangename manier! Want wat was het een lekkere run, de trekker pakte meteen bij de start prima op, de run ging gewoon geweldig mooi naar een afstand van 88,29 meter! 


Uit het boekje! 


Wat een goed gevoel na de vele uurtjes sleutelen maar vooral ook de wetenschap dat de aanpassingen met het uitlaatsysteem echt voelbaar werken. Er was nog wel een klein brandje na afloop van de run door een brandstofleiding die blijkbaar tijdens de run vreemd genoeg ietsjes los begint te komen dus moet nog even over worden nagedacht. Maar verder, wat een machtig gevoel! Meteen na de run een microfoon onder de snufferd gekregen van speaker Ruben Fortuin en dan vervolgens vooral ook de reacties van de concullega’s uit de klasse en het publiek. Een beetje het gevoel na de run van het EK afgelopen jaar, heul blij!!


Met de voorafgaande best wel intensieve week hebben we na de klasse op tijd Gelderland weer verruild voor Noord-Brabant, nu weer twee weken tijd tot de volgende wedstrijd in Stroe. En nog even om het blije gevoel van dit verslag verder voort te zetten: Afgelopen vrijdag is huisvriend almede jarenlange sponsor Remco Nauta getrouwd met Jacoba. En dus was het feest in Friesland en natuurlijk bij deze de hartelijke felicitaties en veel ijzersterke jaren samen gewenst!


 Fan herte lokwinske!!


Houdoe!