Made #4

Powerweekend Made achter de rug, want kan je daar over schrijven? 


Nou ja, dat het niet normaal is wat daar gebeurd, in de meest positieve zin van het woord. Een vrijdagavond, zaterdag én zondag met op drie banen truck- en tractor pulling. Op een enorm stuk grasland van veehouder/medeorganisator/speaker Erik van Oosterhout wordt daar een evenement georganiseerd dat zijn weerga niet kent, waar zelfs de Amerikanen over schrijven dat het voor hun landgenoten op de bucket list moet worden gezet. 

Er waren dit jaar ook twee Amerikaanse teams uitgenodigd, The Special, een diesel Superstock die verdeeld over de dagen vier heel indrukwekkend runs liet zien! En Spending Their Inheritance (geweldige naam!), een Mini die iets meer gelimiteerd is dan in onze klasse en zich gelukkig ook van haar beste kant kon laten zien. 

Afijn, op dat stukske Brabantse grond mochten wij ook even een speciaal plekje innemen. Normaal gesproken hebben we altijd een plek in het ‘gewone’ tientallen hectares grote rennerskwartier, maar er is ook nog een stukje achter de hoofdtribune waar onder andere een aantal teams staan die daar groot uitpakken om hun sponsors en fans te ontvangen, met name een aantal Brabantse teams. Niet dat wij groots gingen uitpakken, maar Anita had wel via Erik geregeld dat wij ter ere van ons lustrum daar ook een plekje konden krijgen. En dat is toch wel heel speciaal!!

 Oké, er werd na aankomst wel redelijk uitgepakt met bolletjes, beleg en koffie, iets meer dan anders misschien maar meer ook niet. Wel buitengewoon genieten. 


Met alle weersverwachtingen bij elkaar opgeteld en gedeeld was er best twijfel of de regen geen spelbreker zou worden, het terrein was al redelijk nat maar de organisatie had meer dan zijn best gedaan om alles zo goed mogelijk begaanbaar te maken. Maar als het regent, tja, dan houdt het even op. Gelukkig viel het op de zaterdag nog veel mee…. van alles op alle drie de banen kon probleemloos worden verreden… alleen juist voordat wij de baan op zouden mogen ging het regenen en ging het zeil over de baan. Helemaal klaar om de starten en dan ineens toch moeten afwachten, zelf ook een tijd onder zeil (letterlijk dan). En dan na de regenpauze weer opnieuw opstarten, letterlijk en figuurlijk. Want ook weer even opnieuw concentreren… en dan blijkt ineens de startmotor ook niet mee te willen werken. Gelukkig was dat snel opgelost en kon de baan worden opgereden en de run gemaakt onder het toeziend oog van tienduizenden bezoekers en nog heel wat kijkers via een livestream. Wie had dat 25 jaar terug ooit kunnen denken? De run had misschien wel beter gekund, de start was wat lastig, de balans had wat beter gekund maar de Meteor liep weer prima. Dus blij? Jazeker wel!!! En gewoon buitengewoon trots dat we er waren. 

Nog even de laatste klasse bekeken en dan weer vertrokken naar het oosten van onze provincie.

Nu hebben we even een paar weken rust, niet erg na een paar wedstrijden redelijk vlak achter elkaar. De eerste zaterdag van juli mogen we naar Eext, qua afstand onze verste wedstrijd maar ook de thuiswedstrijd van een van onze naaste, zeer goed bevriende concurrenten, Exception


Houdoe!