Eext #5

Al een paar keer complimenten gekregen voor de positieve verslagen waarvoor hartelijk dank. 

Nou ja, alles gaat de laatste tijd ook gewoon heel erg lekker, met de nadruk op gewoon. En afgelopen zaterdag mochten we dan wel een heel eind rijden maar positief was dan wel dat het naar Eext was, de thuiswedstrijd van een van onze naaste concurrenten maar vooral ook het zeer goed bevriende team Exception. Zij moeten normaal een flink eind rijden naar de wedstrijden, nu kwamen we met de hele klasse weer eens bij hen op bezoek. Om 7 uur vanuit Veghel vertrokken, om 10 uur stonden we uitgepakt in het rennerskwartier, klaar voor de wedstrijd. 


Onze klasse stond als derde op het programma, helaas had Pluvius ook een eigen programma in gedachten. Vlak voor onze klasse van start kon gaan kwam de regen naar beneden en dat bleef ook nog twee uur duren. Nadat het zeil er af was gegaan bleek de baan best wel tricky te zijn zoals dat heet, de al wat natte baan bleek een paar extra natte plekken te hebben gekregen. Een paar onstuimige runs bewezen dat ook. En dan wordt ook bewezen dat er toch even wat extra nagedacht moet worden en dat schoot bij ons even wat tekort. De trekhaak had een tikje naar beneden gemogen en daar kwamen we al snel achter. De banden die toch flink grip gaven, de druk juist in een nattere plek vol op de trekhaak.. en toen was het snel gebeurd, even heel heftig bokken, de neus vol in de grond, de voorwielen die op eigen houtje verder gingen en twee kromme steigerbegrenzers. 

En een deukje in het ego van John. Stevig balen, maar positief, de motor liep prima! En Exception had een prima run op hun eigen wedstrijd, heel erg gegund. 


Op de vaak gestelde vraag aan teamcaptain Luink van der Laan hoe ver het voor hen is om naar een wedstrijd te rijden is het nuchtere Drentse antwoord “Het is net zo ver heen als terug”. 

Tja, de terugreis leek wel iets verder in ons geval, rond 18 uur vertrokken uit het mooie Drentse land, tegen 21 uur thuis in Brabant aangekomen, maar met huiswerk. Op zondag aan het huiswerk begonnen, de voorwielen kunnen zonder veel problemen weer gemonteerd worden. De steigerbegrenzers gaan heel wat meer werk opleveren om ze weer in vorm aan het frame te krijgen. 

Komende zaterdag mogen we weer gas geven in Putten. En om positief te eindigen, het slechte resultaat van vorig jaar (laatste plaats) moet zonder veel moeite verbeterd kunnen worden


Houdoe!